Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, despre sprijinul pentru fermierii români, că a fost printre primii care au atras atenţia că e o problemă şi a reuşit destul de repede, cam în două ore, să iniţieze primul ajutor concret, adică o suplimentare a banilor europeni pentru compensaţii pentru fermierii români, însă e prea puţin şi trebuie mers mai departe. Şeful statului a anunţat că în şedinţa CSAT a discutat această chestiune şi i-a rugat pe reprezentanţii Guvernului să găsească cele mai bune metode pentru a corecta situaţia.Acest ajutor e pentru Ucraina şi în niciun caz nu putem să acceptăm să se întoarcă împotriva fermierilor români, a mai spus preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am fost printre primii care au atras atenţia că e o problemă şi am reuşit destul de repede, cam în două ore, să iniţiez primul ajutor concret, adică o suplimentare a banilor europeni pentru compensaţii pentru fermierii români. Însă e prea puţin şi trebuie mers mai departe”, a spus preşedintele.

”Pot să spun în premieră (..) că în şedinţa CSAT am discutat această chestiune şi am rugat pe reprezentanţii Guvernului să găsească cele mai bune metode pentru a corecta situaţia”, a anunţat şeful statului.

Klaus Iohannis a menţionat că noi ajutăm Ucraina şi suntem super deschişi.

”Le-am facilitat tranzitul de cereale, peste jumătate din ce a exportat Ucraina a trecut prin România, drum, cale ferată, port, o cantitate imensă, peste 14 miliane de tone de cereale am exportat prin România şi o vom face în continuare, nu le luăm impozit, nu le luăm taxe pe asta. Sunt exceptaţi de la taxe. Dar, acest ajutor e pentru Ucraina şi în niciun caz nu putem să acceptăm să se întoarcă împotriva fermierilor români. Nu asta e ideea. De aceea trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru a proteja fermierul român şi pentru a ajuta în acelaşi timp Ucraina. Am promisiuni că se lucrează şi se vor găsi soluţii”, a completat preşedintele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.