Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că ”sintagma cu statul eşuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem ca şi cum România nimic nu ar funcţiona”. Nu putem să aruncăm totul în aceeaşi oală, dar, da, sunt lucruri care nu funcţionează. Sunt instituţii care nu funcţionează, a mai spus şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Daţi-mi voie să vă spun că sintagma cu statul eşuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem ca şi cum România nimic nu ar funcţiona. Sunt lucruri care nu funcţionează şi sunt lucruri care funcţionează. În spatele meu este un spital care este exemplar. Nu putem să aruncăm totul în aceeaşi oală, dar, da, sunt lucruri care nu funcţionează. Sunt instituţii care nu funcţionează. Sunt persoane care sunt neglijente şi aşa mai departe”, a declarat şeful statului .

El a continuat. ”Mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm şi să facem lucrurile să funcţioneze. Şi trebuie să facem România mai eficientă, mai puternică, mai bună. Asta îmi doresc eu, asta vă doriţi dumneavoastră, şi sunt convins că din ce în ce mai mulţi politicieni şi funcţionari îşi doresc acelaşi lucru. Pentru asta însă trebuie să avem şi curajul să spunem lucrurilor pe nume. Aici nu a funcţionat, se sancţionează, se verifică, se îmbunătăţeşte şi trecem la următoarea chestiune”.

Preşedintele Klaus Iohannis se declara pe 1 decembrie 2021, ”îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde nouă persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI, el calificând situaţia drept ”o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”.

Preşedintele afirma că ”statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.