Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, joi la reuniunea informală de la Bruxelles a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei sprijinul puternic al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi pentru dreptul acestei ţări de a decide liber asupra aspiraţiilor europene şi euroatlantice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (joi - n.r.), la reuniunea informală a Consiliului European am reiterat sprijinul puternic al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi pentru dreptul său de a decide liber asupra aspiraţiilor europene şi euroatlantice. Trebuie să continuăm dialogul şi să căutăm o soluţie diplomatică”, a scris Klaus Iohannis, joi pe Twitter. 

Într-o altă postare, şeful statului a afirmat că „riscurile pentru securitatea europeană încă sunt critice”.

„Trebuie să continuăm coordonarea noastră eficientă şi să demonstrăm o unitate vizibilă în timpul acestei crize, care sporeşte securitatea întregii zone euroatlantice”, a adăugat preşedintele Iohannis, în postarea pe Twitter. 

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei şi la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană - Uniunea Africană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.