Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Strasbourg, că Uniunea Europeană se pregăteşte pentru decizii cu impact pe termen lung pentru viitorul nostru ca Uniune, inclusiv adoptarea noii Agende Strategice, despre extinderea Uniunii, despre gestionarea migraţiei, stimularea competitivităţii sau întărirea Pieţei Interne. ”Pledez pentru o Uniune puternică, o uniune consolidată, unită, solidară şi cu concepte solide pentru parcursul pentru următorii ani în beneficiul cetăţenilor europeni”, a mai spus şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă aflu aici, la Parlamentul European, la invitaţia doamnei Preşedinte Metsola, pentru a participa la dezbaterea „This is Europe” şi pentru a avea un dialog cu membrii Parlamentului European pe temele europene care ne preocupă pe toţi acum în prag de alegeri europene”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în declaraţiile comune cu Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European.

Şeful statului a arătat că au discutat despre priorităţile de pe agenda europeană în această perioadă foarte importantă, când ne pregătim pentru alegerile europarlamentare.

”Ne pregătim, de asemenea, pentru decizii cu impact pe termen lung pentru viitorul nostru ca Uniune, inclusiv adoptarea noii Agende Strategice, vorbim despre extinderea Uniunii, despre gestionarea migraţiei, stimularea competitivităţii sau întărirea Pieţei Interne. Pe scurt – demersuri care să ne consolideze Uniunea intern şi extern şi, foarte important după părerea mea, să consolideze rolul global al Uniunii Europene. Am exprimat foarte mult eforturile doamnei Preşedinte de reformare a Parlamentului European, prin măsuri ferme, clare, curajoase de creştere a transparenţei, a responsabilităţii şi a integrităţii”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a menţionat că au discutat clar şi despre războiul din Ucraina şi cum trebuie să rămânem uniţi.

”Am discutat, cum discutăm de fiecare dată, trebuie să vă spun, şi despre Moldova – ce se poate face pentru a veni în sprijinul Moldovei, mai ales acum după ce s-a decis că este cazul să devină parte a spaţiului european. Avem, noi avem o viziune comună despre viitorul nostru, al Uniunii, şi cred că este foarte bine ca multe dintre aceste chestiuni să fie discutate astăzi, în Parlamentul European”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că această dezbatere de tip „This is Europe” are o tradiţie acum deja din 2022 şi un format care generează nu doar idei şi dezbateri, ci şi soluţii şi se bucură că deschide seria dezbaterilor „This is Europe" din acest an, un an extraordinar de important pentru Uniune, pentru politicienii din Uniunea Europeană.

”Avem alegeri europene, dar avem şi foarte multe alegeri în state membre. Voi sublinia şi în plen, dar pot să spun şi acum că eu pledez pentru o Uniune puternică, o uniune consolidată, unită, solidară şi cu concepte solide pentru parcursul pentru următorii ani în beneficiul cetăţenilor europeni”, a mai arătat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.