Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă de la conducerea PSD, întrucât nu este bine, ”pentru sănătatea sistemului politic românesc”, ca un mare partid să fie condus de o persoană condamnată penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie”, a scris preşedintele Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a majorat astfel pedeapsa liderului PSD şi a dispus şi un termen de încercare de patru ani.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, în urma consultărilor cu membrii conducerii partidului, a decis să rămână la conducerea PSD întrucât o retragere a sa ar destabiliza toate activităţile din campania electorală.

Liviu Dragnea a spus, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că a decis să rămână în continuare la conducerea PSD şi să gestioneze campania electorală.

"Ceea ce m-a interesat foarte mult să aflu de la colegi, dincolo de  solidaritatea firească, omenească pentru că suntem colegi de foarte mulţi ani, ce ar însemna o retragere a mea acum pentru cele câteva zeci de mii de candidaţi pe care îi are PSD cu dosarele pregătite să le depună. Părerea majorităţii sau aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi poate face ca PSD ă nu obţină la aceste alegeri scorul pe care îl previzionăm cu toţiiîn aceste condiţii, am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez în continuare campania electorală. Vom mai avea o discuţie după alegerile locale", a declarat Dragnea.

"Dincolo de o solidaritate mai mare sau mai mică, 95% dintre colegii mei au susţinut rămânerea în funcţie în interesul partidului şi al comunităţilor pe care le reprezintă”, a continuat liderul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.