Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după Summitul Iniţiativa celor Trei Mări de la Vilnius, că la reuniune a subliniat importanţa proiectellor de conectare a întregului Flanc Estic atât pe drum, cât şi pe cale ferată, legând Marea Neagră de Baltică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tocmai am încheiat principala sesiune a întâlnirii Iniţiativei celor Trei Mări. A fost o sesiune destul de lungă, foarte substanţială. Am discutat teme importante. Temele importante la această Iniţiativă a celor Trei Mări au fost gândite pentru a îmbunătăţi infrastructura de legătură pe axa Nord - Sud în partea noastră a Europei, infrastructura de legătură însemnând drum, cale ferată, dar înseamnă şi conectivitate pe gaz, pe electricitate, pe digital şi aşa mai departe”, a precizat Klaus Iohannis, după participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, joi la Vilnius.

Şeful statului a adăugat că discuţiile au fost unele foarte bune şi a subliniat din nou importanţa conectării întregului Flanc estic.

„Este vorba de conectarea întregului Flanc estic atât pe drum, cât şi pe cale ferată. Sunt două proiecte care leagă Marea Neagră de Baltică şi aceste două proiecte pentru noi au o importanţă deosebită”, a conchis preşedintele Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.