Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, marţi la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii Commit Global, o iniţiativă internaţională demarată de Asociaţia Code for Romania, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului i-a felicitat pe membrii delegaţiei pentru activitatea derulată şi pentru recunoaşterea internaţională pe care au primit-o pentru proiectele implementate. De asemenea, reprezentanţii iniţiativei Commit Global i-au prezentat şefului statului demersurile realizate până în prezent pentru construirea unei infrastructuri civice digitale care să identifice soluţii la provocările cu care se confruntă societatea. Ei i-au mai transmis că ecosistemele de soluţii digitale realizate în timpul pandemiei de COVID-19 şi pentru sprijinirea refugiaţilor din România în contextul războiului din Ucraina au reprezentat un adevărat sprijin pentru toţi actorii implicaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Reprezentanţii asociaţiei au prezentat conceptul privind extinderea organizaţiei la nivel internaţional, exportarea de soluţii digitale construite şi testate în România, care să poată fi utilizate la nivel global de comunităţile care au nevoie de sprijin şi resurse pentru gestionarea crizelor. De asemenea, membrii delegaţiei au menţionat că, în contextul provocărilor actuale, tehnologia poate să vină în sprijinul oamenilor şi al guvernelor din întreaga lume, mai indică sursa citată.

Cu acest prilej, Preşedintele României a susţinut oportunitatea pe care o are ţara noastră pentru a se profila ca un actor important pe scena internaţională şi a subliniat importanţa unui proiect de o asemenea anvergură al societăţii civile româneşti.

Tematica discuţiilor a fost axată pe domeniul protecţiei civile şi al mecanismelor pentru oferirea asistenţei umanitare, Klaus Iohannis punctând că în cadrul Uniunii Europene s-au făcut progrese importante în aceste domenii.

Totodată, Preşedintele României a salutat extinderea Asociaţiei Code for Romania / Commit Global la nivel internaţional şi a evidenţiat necesitatea ca reprezentanţii asociaţiei să aibă în vedere identificarea unor soluţii care să ducă la gestionarea eficientă a resursei umane.

La rândul lor, reprezentanţii iniţiativei Commit Global i-au prezentat şefului statului Klaus Iohannis demersurile realizate până în prezent pentru construirea unei infrastructuri civice digitale care să identifice soluţii la provocările cu care se confruntă societatea. De asemenea, aceştia au transmis că ecosistemele de soluţii digitale realizate în timpul pandemiei de COVID-19 şi pentru sprijinirea refugiaţilor din România în contextul războiului din Ucraina au reprezentat un adevărat sprijin pentru toţi actorii implicaţi.

„În contextul discuţiilor despre implementarea unei infrastructuri digitale care să fie complementară eforturilor guvernelor pentru gestionarea situaţiilor care implică componenta civică şi componenta umanitară, Preşedintele României şi-a exprimat convingerea că impactul proiectelor la nivel internaţional va fi unul valoros”, mai indică sursa menţionată.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa unei infrastructuri digitale care să fie adaptată provocărilor contemporane şi a subliniat necesitatea unor eforturi conjugate din partea tuturor actorilor, autorităţile publice, societatea civilă şi sectorul privat.

Din delegaţia prezentă la întâlnirea cu Preşedintele României au făcut parte Bogdan Ivănel, fondator şi preşedinte, Olivia Vereha, co-fondator şi director de produs, şi Ana Maria Dima, director de parteneriate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.