Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, prin summitul Uniunea Europeană-Balcanii de Vest care are loc marţi la Tirana, statele membre ale Uniunii Europene vor să demonstreze că sunt alături de ţările din această zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem astăzi aici, la Tirana, un summit la care participă Uniunea Europeană, noi toţi, format Consiliu, şi statele din Balcanii de Vest, care doresc să devină membri în Uniune. Este un moment care va prezenta un punct politic mai degrabă decât să avem decizii. Nu ne întâlnim în format Consiliu pentru decizii, dar vrem să arătăm că suntem alături de statele din Balcanii de Vest. În afară de asta, este clar că în acest moment, când lumea are probleme multiple şi războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei afectează pe toţi, e bine, e important să arătăm că suntem uniţi şi solidari în jurul valorilor în care credem”, a afirmat Klaus Iohannis, înaintea participării la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest care are loc marţi la Tirana.

Şeful statului a mai spus că „este nevoie şi de acţiune concretă, pentru a da o şansă suplimentară statelor din Balcanii de Vest”.

„E nevoie de cooperare sectorială aprofundată, este nevoie să colaborăm şi într-o zonă în care nu este chiar plăcută, dar e nevoie de acţiune hotărâtă – vorbesc de migraţie, migraţia necontrolată, ilegală. Aici e nevoie de o colaborare foarte bună între forţele care se ocupă de aceste chestiuni. Şi, în fine, cred că este important să fim uniţi şi în combaterea dezinformării şi a informaţiilor pur şi simplu false. Cam aici ne poziţionăm astăzi, aceste chestiuni le voi spune şi în alocuţiunea mea din plen”, a conchis preşedintele Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.