Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre decizia premierului de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, că „modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri despre subiect, la finalul vizitei la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.

Pe 14 aprilie, premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. Prim-ministrul a devenit ministru interimar la Sănătate, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat poziţia. Decizia lui Cîţu a dus la neînţelegeri în coaliţie, USR-PLUS fiind nemulţumit de faptul că nu a fost consultat în prealabil şi anunţând că retrag încredere în premier. 

După mai multe şedinţe ale liderilor coaliţiei de guvernare din această săptămână, a fost convenit marţi seara un act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

De asemenea, în lipsa consensului în coaliţie pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acţiona în afara coaliţiei, cu anunţarea prealabilă a partenerilor, şi după refuzul lor de a susţine respectivele iniţiative. 

USR-PLUS a propus-o pe Ioana Mihăilă la portofoliul Sănătate, iar propunerea a fost înaintată deja premierului. Şeful statului a afirmat miercuri că Despre numirea noului ministru veţi afla pe parcursul zilei planificarea noastră şi vom vorbi în detaliu atuncidespre numirea noului ministru veţi afla pe parcursul zilei planificarea noastră şi vom vorbi în detaliu atunci

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.