Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu crede că pactul pe migraţie va schimba poziţia Austriei privind aderarea României la spaţiul Schengen şi consideră că sunt necesare mai multe negociere care, speră el, să dea roade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este posibil să avem o discuţie complet informală. Până acum n-am avut-o. S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migraţie. Sincer, progresul obţinut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaştem, faţă de nimic, ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază şi poziţiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Granada, dacă deblocarea acordului privind migraţia poate flexibiliza poziţia Austriei referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen şi dacă a avut sau va avea întâlniri cu cancelarul austriac în aceste zile la Granada.
 
Şeful statului a mai spus că nu creşte că Austria îşi va schimba poziţia privind aderarea României la Schengen, în contextul acestui aşa-zis pact pe migraţie, fiind necesare mai multe negocieri care, speră el, să dea roade.
 
„Acum avem o bază mai degrabă tehnică şi ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense, tratează aspecte pe care nu le-aş numi majore. Şi atunci nu cred că acest pas care s-a făcut acum pe aşa-numitul pact pe migraţie va schimba poziţia Austriei. Este nevoie de mai mult, este nevoie de mai multe negocieri şi sper ca acestea să se facă şi să dea roade”, a completat Iohannis. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.