Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la atacurile ruseşti cu rachete în mai multe oraşe din Ucraina, că astfel de acţiuni trebuie să fie condamnate de comunitatea internaţională, iar uciderea civililor nevinovaţi trebuie să înceteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am discutat cu doamna preşedinte şi despre actualul context regional şi internaţional, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Ieri, rachete ruseşti au lovit din nou oraşe şi infrastructuri civile din Ucraina. Astfel de atacuri trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internaţională, iar uciderea civililor nevinovaţi trebuie să înceteze. Alături de partenerii noştri, România va continua să sprijine Ucraina şi poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii Federaţiei Ruse. În cadrul convorbirilor de astăzi, am transmis un mesaj ferm de sprijin pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Georgiei, în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internaţional. În prezent, România este al doilea principal contribuitor, cu experţi, la Misiunea Civilă de Observare a Uniunii Europene în Georgia. Misiunea are un rol esenţial în monitorizarea situaţiei din zonele afectate de agresiunea Rusiei împotriva Georgiei din 2008”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Georgiei Salome Zourabichvili.
 
Şeful statului a adăugat că „aşa-numitele conflicte prelungite din Abhazia şi Osetia de Sud au un impact extrem de nociv asupra securităţii şi stabilităţii regionale, limitând dezvoltarea socio-economică şi generând dificultăţi considerabile pentru populaţiile din regiunile afectate”.
 
„De aceea, România continuă să susţină foarte activ mobilizarea atenţiei Uniunii Europene şi a comunităţii internaţionale asupra acestor conflicte şi identificarea de soluţii durabile ale acestora, concomitent cu susţinerea consolidării rezilienţei Georgiei”, a completat Iohannis. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.