Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care perioada de realizare a programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor a fost prelungită până la 31 decembrie 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, şeful statului a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului  nr. 34/2023 privind prorogarea termenului prevăzut la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 40/2006 pentru aprobarea şi finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor.

Actul normativ are ca obiect de reglementare prelungirea, până la data de 31 decembrie 2025, a perioadei de realizare a programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, pentru îndeplinirea scopului programului cât şi a obligaţiilor României în sectorul de mediu.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Preşedintele Iohannis a mai promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.3/2023 prin care se modifică şi se completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.166/2022 în sensul clarificării modului de acordare a sprijinului temporar aferent anului 2023, a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru a compensa, cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, preţul la energie indiferent de natura acesteia, precum şi în sensul precizării tuturor acţiunilor aflate în responsabilitatea Companiei Naţionale „Poşta Română” - S.A, respectiv: servicii de emitere, tipărire, formare şi condiţionare a plicurilor conţinând carduri de energie, certificate de validare a datoriilor şi înştiinţări privind neîndeplinirea venitului de eligibilitate şi distribuire prin trimitere de corespondenţă cu confirmare de primire, tipărirea, distribuirea şi colectarea declaraţiilor pe propria răspundere, precum şi efectuarea de plăţi prin serviciul de mandat poştal de către beneficiarii de sprijin, instituirea unor precizări privind modul de calcul al veniturilor medii lunare şi a veniturilor coabitanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.