Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a exclus, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, intrarea la guvernare a Uniunii, precizând că acest subiect nu există, fiindcă nu există o astfel de solicitare nici din partea UDMR, nici din partea coaliţiei PSD - ALDE. Liderul UDMR a precizat şi că decizia privind votul pentru noul Guvern va fi luată în 29 ianuarie, când Cabinetul Dăncilă ar urmă să primească aprobarea Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu există o astfel de propunere, nici din partea noastră, nici din partea coaliţiei PSD - ALDE. Lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu există intenţie, nu există solicitare, pentru noi acest subiect nu există", a spus Kelemen. conform ebihoreanul.ro.

Pe de altă parte, însă, liderul UDMR consideră că Uniunea ar putea avea „o colaborare punctuală” cu noul guvern al coaliţiei PSD-ALDE, după întâlnirea programată cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

"Vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la întâlnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament, despre votul la investitură. Nu facem opoziţie numai de dragul opoziţiei”, a mai spus Kelemen Hunor.

El a refuzat să-şi exprime un punct de vedere legat de noul guvern, criticând însă „degringolada şi nehotărârea reprezentanţilor coaliţiei de guvernământ, care mai mult s-au certat decât au guvernat”, dovedind astfel că „România e nepregătită ca să preia preşedenţia Uniunii Europene din 1 ianuarie 2019”.

"Astăzi nu ştiu dacă va fi un Guvern mai bun sau mai rău pentru România, cert este că ar trebui să şi guverneze pentru că, în ultimul an mai mult s-au certat. Până acum mesajul transmis a fost unul de instabilitate politică, inclusiv pe plan extern, ceea ce nu este bine. 2018 va fi un an complicat. România nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului European. Ne va lua prin surprindere la fel cum ne surprinde zăpada în timpul iernii. Nu se aude vocea României în problemele de politică externă, de politică regională”,  a declarat preşedintele UDMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.