Vicepremierul Kelemen Hunor s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, cu care a discutat despre aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. ”România a îndeplinit toate condiţiile”, afirmă vicepremierul, precizând că nu este moral să se amâne aderarea la Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri m-am întâlnit cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, dr. Peer Gebauer. În primul rând i-am cerut să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). România a îndeplinit toate condiţiile, prin urmare, din punct de vedere economic, este o pierdere uriaşă, dar nici din punct de vedere moral nu se justifică amânarea aderării”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Kelemen Hunor.  

Vicepremierul afirmă că a discutat şi despre drepturile minorităţilor.  

”I-am spus domnului ambasador că marea coaliţie s-a angajat să pună în practică reformele incluse în programul de guvernare, inclusiv protejarea minorităţilor naţionale, deci şi a drepturilor comunităţii maghiare – toate sunt parte a programului de guvernare”, a mai scris Kelemen Hunor.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.