Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, este de părere că discuţia dintre europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, nu ar fi trebuit să aibă loc în spaţiul public, el susţinând că eventualele nemulţumiri trebuie clarificate în interiorul Partidului Naţional Liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din păcate, se duce această discuţie în public. Deci asta este singura mea remarcă. Ar fi trebuit discutat tot ce se întâmplă şi dacă există nemulţumiri faţă de un ministru asumat de PNL, în interiorul partidului. Nu ne ajută cu nimic. Dar nu vreau să comentez, fiindcă este o discuţie în interiorul Partidului Naţional Liberal şi nu vreau să mă bag, să intervin eu într-o astfel de discuţie, dar era bine să clarifice ei aceste poziţii şi aceste nemulţumiri în interiorul PNL”, a afirmat Kelemen Hunor, luni seară, la B1 Tv.
 
Vicepremierul a evitat să comenteze modul în care s-au luat unele decizii de politică externă, precizând că în fişa postului său ”nu scrie să comenteze deciziile legate de politica de la externe” şi că nu are responsabilităţi în această zonă.
 
”Eu nu cred că Aurescu putea să ştie ce se va întâmpla şi care va fi decizia cancelarului austriac (cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen – n.r.). Nici măcar colegii lui de partid nu ştiau şi acest lucru vă spun eu, din discuţiile interne din Partidul Popular European. (...) În acest moment, permiteţi-mi să nu comentez eu activitatea unui coleg de cabinet. Dacă am o nemulţumire, pot să spun în coaliţie, şi aşa mi se pare corect să discutăm, în coaliţie. Dar pe Schengen eu nu cred că trebuie să împingem responsabilitatea nici măcar spre Aurescu”, a adăugat Kelemen.
 
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte PNL, care a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri, inclusiv de la PSD. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.