Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că este nevoie de o lege a minorităţilor etnice, el arătând că maghiarii şi romii sunt cele mai discriminate minorităţi din România. „România, Parlamentul României, majoritatea din Parlamentul României, indiferent din ce partid face parte, este dator faţă de noi, este o majoritate care trebuie să respecte Constituia şi din acest punct de vedere”; spune fostul vicepremier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să vă asumaţi identitatea, limba, etnia, cultura şi atunci într-adevăr veţi fi o forţă extrem de puternică, nimeni nu o să vă ocolească atuncea! Stimaţi delegaţi, dacă eu nu aş trăi în România, nu aş fi cetăţean român, aş lua doar sondajele de opinie şi cercetările sociologice şi aş vedea că sunt două comunităţi discriminate permanent în România, două comunităţi: comunitatea voastră şi comunitatea mea. Asta este adevărul! Motivele, categoric, sunt diferite, dar efectul, rezultatele discriminării sunt cam aceleaşi. Un om sau o comunitate stigmatizată înseamnă că este discriminată, înseamnă că nemulţumirea majorităţii, de foarte multe ori (...) se întoarce împotriva acestor comunităţi. Noi nu putem accepta aşa ceva! Deci neîncrederea din partea majorităţii nu trebuie să se îndrepte către romi, către maghiari! Suntem cetăţeni loiali, plătim taxele, muncim şi am contribuit la dezvoltarea României, am contribuit fiecare aşa cum a putut. Părinţii mei, bunicii mei, părinţii voştri, bunicii voştri şi acest lucru trebuie să fie clar pentru fiecare om”, a afirmat Kelemen Hunor duminică, la Congresul Partidei Romilor.
Kelemen mai spune că „nu trebuie să lăsăm ca demnitatea unui om să fie lezată de nimeni”.
Acesta subliniază că este nevoie de dialog permanent între comunităţile minoritare şi „comunitatea românească”, arătând rezultatele obţinute pentru minorităţi în ultimii 33 de ani au fost obţinute doar pentru că acestea au purtat dialog cu „politicieni responsabili”.
„Constituia scrie acest lucru: România, Parlamentul României, majoritatea din Parlamentul României, indiferent din ce partid face parte, este dator faţă de noi, este o majoritate care trebuie să respecte Constituia şi din acest punct de vedere. Da, avem nevoie de legea minorităţilor etnice”, a mai afirmat Kelemen Hunor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.