Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, luni, că USR este un partid cu mari probleme identitare, fiindcă pretinde că este o formaţiune de dreata, însă, în acelaşi timp, susţine politici autentice de stânga. El a mai subliniat că numai în jurul PNL poate fi construit un pol de dreapta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Revin la rolul tradiţional al PNL de a fi integratorul dreptei româneşti. Nu excludem acest lucru nici de data aceasta. Suntem deschişi la oroice formă de asociere de drepta. Primul pas a fost făcut prin decizia de fuzionare prin absorbţie cu ALDE”, a explicat Ionuţ Stroe, luni la sediul PNL.

Liberalul a mai spus că nu s-a pus niciodată problema de a reface nici măcar o alianţă politică de guvernare cu USR.

„USR este un partid cu mari probleme identitare. USR, în egală măsură, se pretinde a fi de dreapta, dar în acelaşi timp, susţine politici autentice de stânga, apropo de drepturile minorităţilor naţionale şi de scandalul cu Elena Lasconi. Nu s-a pus niciodată problema de a reface nici măcar o alianţă politică de guvernare cu USR. Când vorbim de pol de dreapta eu mă gândesc la o formă politică puternică, nu la o formă de asociere cu un partid sub 10 procente şi două inexistente. Dacă vorbim de un pol de dreapta, acesta se poate construi în jurul PNL”, a mai afirmat Stroe.

USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei au decis formarea unei alianţe de centru-dreapta, în contextul alegerilor din 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.