Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că formaţiunea susţine eliminarea inechităţilor salariale şi această majorare de 10% pentru angajaţii unor instituţii. El a precizat că este esenţial să se elimine diferenţele de salarizare şi inechităţile dintre angajaţii de la stat, în măsura capacităţilor bugetare actuale. Potrivit lui Stroe, ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv nu rezolvă toate problemele de salarizare din sistemul public şi pentru asta avem nevoie de legea salarizării unice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL susţine eliminarea inechităţilor salariale. Tocmai de aceea, PNL susţinut această majorare de 10% pentru angajaţii unor instituţii. E esenţial să eliminăm diferenţele de salarizare şi inechităţile dintre angajaţii de la stat, dar desigur în măsura capacităţilor bugetare actuale şi cu respectarea ţintelor asumate deja de guvern. Mă refer la deficitul bugetar şi la prevederile din PNRR”, a declarat Ionuţ Stroe pentru News.ro.

El a precizat că ”este evident faptul că ordonanţa de urgenţă nu rezolvă toate problemele de salarizare din sistemul public”. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Pentru asta avem nevoie de legea salarizării unice. Avem nevoie de o viziune clară, de o lege justă şi de majorări sustenabile care să se simtă în nivelul de trai şi care să nu dezechilibreze bugetul”, a completat Stroe.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Executivul aprobă o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală, în special despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori.

El a precizat că sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor şi era corect să ia o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.