Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, e explicat, miercuri, votul plenului Camerei pentru modificarea Regulamentului, în privinţa sancţiunilor pentru comportament violent al unor aleşi, el arătând că ”agresivitatea şi violenţa nu trebuie să devină norme de conduită în Parlamentul României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există în acest moment un risc enorm la adresa democraţiei, nu numai parlamentare ci şi în ansamblul ei, în societate, pentru că astfel de comportamente, necombătute, nesancţionate, ar putea fi multiplicate şi în societate”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, despre modificările aduse în plen Regulamentului Camerei. 

Ionuţ Stroe a afirmat că ”agresivitatea şi violenţa nu trebuie să devină norme de conduită în Parlamentul României”. 

”Nu înţelegem de ce unui parlamentar i se poate permite un limbaj licenţios, violenţă fizică şi verbală, a ameninţa, în condiţiile în care, în societate, unui om normal aceste lucruri îi pot genera sancţiuni şi dosar penal”, a mai afirmat Ionuţ Stroe, arătând că aceste comportamente s-au repetat, nefiind un caz izolat agresiunea la adresa ministrului Virgil Popescu. 

El a arătat că votul din plen a fost ”o acţiune fermă, pentru a stabili noi norme, clare, de sancţiune a acestor comportamente”. 

”Din păcate, nu putem legifera bunul simţ, morala, educaţia, sunt lucruri pe care le ai sau nu le ai”, a mai afirmat Stroe, precizând că dezbaterile pot fi aprinse, cu patos, dar nu trebuie confundate cu acte de violenţă fizică şi cu un discurs al urei”, a explicat el modificările aduse Regulamentului. 

Ionuţ Stroe a mai spus că aceste sancţiuni vor fi aplicate imediat după adoptare. ”Considerăm că în momentul de faţă avem un cadru bine definit pentru aceste sancţiuni”, a mai afirmat el. 

Despre anunţul USR privind atacarea modificările regulamentului la CCR, Ionuţ Stroe a spus că este o surpriză. ”E o notă proastă să vezi că pe de o parte, USR nu înţelege necesitatea sancţionării unor astfel de comportamente şi pe de altă parte, să fii asociat cu AUR”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL. 

”E oarecum ruşinos să te asociezi, şi de data aceasta”, a mai comentat Ionuţ Stroe, despre faptul că şi AUR şi USR au anunţat că vor ataca la CCR modificarea Regulamentului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.