Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat joi, la Antena 3, despre sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă fermierilor afectaţi de tranzitul cerealelor din Ucraina, că aceste beneficii de la Uniunea Europeană vin în condiţiile în care acţionăm solidar şi nu blocăm tranzitul acestor cereale. El a arătat că orice fel de formulă prin care încercăm să ne autoizolăm, să blocăm, evident este calea perdantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de astăzi avem adoptată hotărârea de guvern care oferă practic acea soluţie pentru sprijinul de care au nevoie fermierii români afectaţi de tranzitul cerealelor din Ucraina. 20 de milioane de euro este practic primul pachet de ajutor, el este operaţionalizat, au 15 zile la dispoziţie fermierii să depună documentele necesare”, a spus Ionuţ Stroe.

El a precizat că jumătate din aceşti bani sunt bani europeni şi jumătate de la bugetul de stat.

”Se va vedea, în viitor, că Uniunea Europeană va suplimenta acest ajutor, practic al doilea pachet, încă 100 de milioane de euro, e practic dublu faţă de primul şi va fi distribuit şi României şi celorlalte state afectate. Practic, se confirmă practic că calea dialogului este calea de urmat, pentru că aceste beneficii de la Uniunea Europeană vin în condiţiile în care acţionăm solidar şi evident nu blocăm tranzitul acestor cereale, acţionăm împreună”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a menţionat că ”toţi cei care nu au înţeles şi încearcă să lanseze, prin comunicate de presă sau mesaje alarmiste, e bine de văzut că orice fel de formulă prin care încercăm să ne autoizolăm, să blocăm să boicotăm aceste transporturi, să luăm doar măsuri populiste, vorbe goale de conţinut, evident este calea perdantă”.  

Despre faptul că fermierii sunt nemulţumiţi de aceste ajutoare, Ionuţ Stroe a precizat că este normal, pentru că au fost afectaţi. ”Cu siguranţă, compensaţiile vor acoperi toate aceste pierderi şi vor vedea şi cei care sunt acum sub imperiul nervilor cer blocarea tuturor transporturilor că toate ţările care au vrut să facă poziţie separată, să adopte aceste măsuri radicale, vor ajunge în final tot la soluţia europeană, tot la poziţia Românie. Am fost singura ţară care a susţinut mereu acest parcurs”, a mai spus el.

Despre ministrul Agriculturii, Petre Daea, liberalul a spus că ”a menţinut această linie deschisă de preşedintele Iohannis şi de premierul Nicolae Ciucă. ”A făcut ceea ce trebuie, el va continua linia aceasta şi iată că beneficiile nu întârzie să apară, apropo de banii europeni”, a arătat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că vor continua discuţiile şi pe 25 aprilie va fi acea întrunire europeană unde cu siguranţă se vor decide foarte multe lucruri care vin să compenseze aceste pierderi generate de războiului din Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.