Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni despre cazul Crevedia că este inacceptabil să poţi să spui că veghezi la ordinea şi liniştea publică şi să nu ştii că există o activitate cu caracter infracţional pe raza localităţii tale şi a arătat că trebuie să găsim soluţii la funcţionarea instituţiilor statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oricărei guvernări aduce costuri. Funcţionarea instituţiilor statului în mod deficitar ca să fiu extrem de indulgent cu situaţia şi cu tragedia de la Crevedia, aduce în mod evident costuri politice dar lucrul acesta este mai puţin important în momentul de faţă. Dacă ar fi să ne raportăm la ultimele zile, cu toţii ar trebui să încercăm să realizăm ce este de făcut, pentru că nişte eventuale soluţii superficiale nu ar face decât să genereze în viitor noi episoade de genul ăsta. Aşa că primele gânduri ar trebui să fie îndreptate spre cei afectaţi (..) şi în momentul doi să ne apucăm să găsim soluţii la funcţionarea instituţiilor statului. Este o obligaţie a statului în raport cu cetăţeanul”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, în emisiunea Proiect de  ţară: România, de la Prima News, întrebat dacă tragedia de la Crevedia afectează şi imaginea PNL sau doar a PSD. 

Ionuţ Stroe a precizat că ”dacă la Crevedia de trei ani de zile, chiar dacă instituţiile au dispus încetarea activităţii, ea funcţionează e un lanţ de probleme ca să nu le spun complicităţi, în funcţionarea acestui centru de distribuţie a gazului”.

”Eu cred că lucrul acesta trebuie remediat urgent să nu mai avem situaţii de genul ăsta”, a mai spus liberalul.

Ionuţ Stroe a menţionat că ”în privinţa centrelor de mari arşi, se fac paşi”.

”În ultimii doi ani de zile, de când s-a preluat guvernarea de către PNL, a existat acel episod nefast al pandemiei de covid, dar ulterior în 2022 s-au început procedurile pentru crearea a trei centre de mari arşi, lucrurile înţeleg că evoluează, în curând vom avea şi acele centre”, a arătat Stroe. 

”Suntem obligaţi ca instituţiile statului să nu mai aibă rolul doar de constatatori şi să aibă un rol mult mai implicat, mai activ. Mi-ar fi plăcut să văd intervenţii ale statului din secunda doi în care acea infracţiune s-a produs, apropo de amenzile pe care le-au luat. Au plătit amenzi de 400 de milioane cei de la Crevedia înainte să de dispună încetarea activităţii. Nu e neapărat o problemă de legislaţie, aici este vorba de încălcarea legilor, de un lanţ de infracţiuni, este vorba de domeniul penalului”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL. 

Despre un iz politic, Ionuţ Stroe a spus: ”Încrengătură cu siguranţă este, din punctul meu de vedere este inacceptabil să poţi să spui că veghezi la ordinea şi liniştea publică şi să nu ştii că există o activitate cu caracter infracţional pe raza localităţii tale, indiferent de instituţii. Acum, politic, nu am de unde să ştiu. Cu siguranţă nu te poţi ascunde, nu poţi nega faptul că timp de trei ani de zile nu ai putut identifica caracterul ilegal al unei activităţi”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.