Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu afirmă, luni, într-o postare, că cea mai mare jignire adusă românilor este să spui că toţi miniştrii au fost buni şi nici unul nu merită remaniat, după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind finalizarea evaluării membrilor Cabinetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cea mai mare jignire adusă românilor: să spui că toţi miniştrii au fost buni şi nici unul nu merită remaniat. E anunţul de astăzi al premierului Nicolae Ciucă la aşa zisa „evaluare a miniştrilor”, afirmă Moşteanu.
 
El continuă: ”Domnule Nicolae Ionel Ciucă, ce mai trebuie să facă ministrul Energiei, Virgil Popescu, ca să plece din funcţie? E omul care a lăsat milioane de români să plătească facturi mai mari la energie în plină iarnă, fără să gândească la timp un mecanism simplu de sprijin, aşa cum a propus USR. E omul care a venit cu „50 de bani” la carburanţi, în condiţiile în care preţul pe un litru de benzină sau motorină a ajuns la 9 lei. De câte declaraţii mai are nevoie Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, înainte de a înţelege şi dumneavoastră că e un incompetent? Am ajuns să ne împrumutăm mai scump decât Rusia. Am ajuns să ne împrumutăm cu peste 1.000 de euro pe secundă. Copiii noştri vor trebui să plătească toate datoriile astea. Ei vor plăti pentru sinecurile lor de astăzi. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, câte contracte mai e nevoie să rateze din PNRR pentru a fi remaniat?”, spune Moşteanu. 
 
Potrivit lui Moşteanu, ”ratăm o şansă a unei generaţii la autostrăzi şi drumuri moderne din cauza incompetenţei lui, asta în condiţiile în care Cătălin Drulă a lăsat în PNRR cea mai mare sumă pentru transporturi. Avem bani pentru autostrăzi, nu şi un ministru competent”.
 
”Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ştiaţi că doar 45% din elevii care începeau clasa I au ajuns să dea bacul? 55% s-au pierdut pe drum. Şi nu am văzut nici azi soluţii, doar laude sterile despre note”, mai afirmă Moşteanu, precizând că lista poate continua.
 
”Ministrul Mediului? S-au oprit toate controalele pentru combaterea arderilor ilegale. Suntem sufocaţi de gunoaie şi omul nu ia nicio măsură. O evaluare corectă ar arăta că întreg acest Guvern de incompetenţi ar trebui să plece. Plecaţi cu toţii”, mai spune în final Ionuţ Moşteanu. 
 

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, luni, după primele şapte luni de guvernare, despre evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului, că s-a bucurat să constate ca fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a ţintelor, jaloanelor şi reformelor din PNRR.

El spune că modul în care resursele naţionale şi europene au fost utilizate în beneficiul oamenilor şi dezvoltării comunităţilor este un alt criteriu care a stat la baza evaluării echipei guvernamentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.