Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, într-un interviu publicat în ziua în care a împlinit 94 de ani, că ştie că Internetul e plin de meme-uri cu el, ”că speranţa moare penultima” sau că a fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani. ”Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente”, a spus fostul preşedinte. el a fost întrebat şi ”cât contează vârsta şi vârstele în politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vârsta îţi dă o măsură a graniţelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj şi tupeu, dintre prostie şi altruism, dintre merite şi experienţă. Nu cred că a trăi viaţa în acord cu nişte standarde comune e o soluţie: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleşitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturităţii, afectivităţii, aşteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil!, a afirmat Ion Iliescu în prima sa apariţie publică după foarte mult timp.

El a subliniat că ”în politică, vârstele bat vârsta”.

Interviul integral poate fi citit AICI

”Partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi aşteptări fără a se dezice de sine şi de identitatea lor ideologică, instituţiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieţii”.

În acest context, el s-a referit la glumele referitoare la vârsta şi longevitatea sa.â

â”Ca o paranteză, ştiu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranţa moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi şi cu siguranţă nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a subliniat fostuk preşedinte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.