Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, cu ocazia ceremoniei de decernare a Premiilor Naţionale ale Asociaţiei Medicale Române, la cel de-al XIV-lea Congres Naţional, că avem spitale care oferă oamenilor servicii de calitate, chiar şi în condiţii foarte dificile, datoriă medicilor implicaţi, care dau dovadă de profesionalism, devotament şi responsabilitate. Şeful statului a adăugat că „viitorul înseamnă acces universal la actul medical şi un nou concept bazat pe prevenţie, medicină personalizată, inovare şi sustenabilitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îmi face o deosebită plăcere să adresez un mesaj cu ocazia ceremoniei de decernare a Premiilor Naţionale ale Asociaţiei Medicale Române, în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Naţional al acestei prestigioase asociaţii ştiinţifice. Felicit organizatorii pentru acest eveniment academic de anvergură, dar şi pentru consecvenţa de a continua, chiar în aceste condiţii excepţionale impuse de pandemia de COVID-19, o tradiţie de premiere a excelenţei în sănătate, ca dovadă a angajamentului pentru protejarea şi punerea în valoare a contribuţiilor unor personalităţi marcante ale lumii şi vieţii medicale din România. Transmit cu această ocazie felicitările mele premianţilor şi, în egală măsură, tuturor profesioniştilor din sistemul de sănătate. Devotamentul şi pasiunea cu care vă dedicaţi zi de zi profesiei pe care v-aţi ales-o creează premisele unei construcţii unice în peisajul european şi internaţional al elitelor medicale şi ne fac să privim cu optimism spre viitor”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a precizat că medicii onorează mereu vocaţia pe care o au, prin dăruirea lor de sine şi prin simţul datoriei, orcât de periculos ar fi mediul lor de lucru.

„Avem un potenţial intelectual uriaş în domeniul medical, capacitate creativă şi profesionişti de excepţie. Suntem datori să onorăm acest potenţial şi să acordăm toată preţuirea celor care, prin rezultate remarcabile, aduc cinste acestei profesii nobile. Congresul din acest an capătă valenţe deosebite în contextul în care ne confruntăm cu o criză sanitară de o amploare fără precedent în ultimele decenii, care evidenţiază vulnerabilităţile neglijate ale sistemului nostru de sănătate. Avem spitale care reuşesc să ofere servicii de calitate oamenilor, chiar şi în condiţii extrem de dificile, datorită unor echipe de management implicate şi hotărâte, a eforturilor extraordinare ale unor medici de excepţie, care dau dovadă de profesionalism, devotament şi responsabilitate. Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Pentru aceasta, vă rog să primiţi respectul meu şi aprecierea mea profundă”, a completat şeful statului. 

El a adăugat că „în domeniul medical cercetarea ştiinţifică are un rol esenţial în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei”.

„Viitorul înseamnă acces universal la actul medical şi un nou concept bazat pe prevenţie, medicină personalizată, inovare şi sustenabilitate. Pilonii de bază ai unei Românii puternice sunt cunoaşterea şi inovarea, iar în domeniul medical cercetarea ştiinţifică are un rol esenţial în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi, implicit, a bunăstării naţionale. Evenimentul de astăzi este un exemplu al nenumăratelor poveşti de succes din lumea medicală românească şi cred că acest demers ne oferă o şansă de a pune în lumină modelele de excelenţă care încurajează efectul de multiplicare a practicilor pozitive în domeniu. Îmi exprim convingerea că eforturile dumneavoastră vor influenţa viitorul sistemului de sănătate şi vor sprijini esenţial transformarea societăţii de mâine”, a concluzionat preşedintele României.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.