Preşedintele Klaus Iohannis se arată sceptic cu privire la faptul că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) ar fi putea fi ridicat pentru România în următorul an. "După o guvernare catastrofală, vădit anti-justiţie, vădit pe politizarea justiţiei, cine s-a aşteptat să avem un raport mai bun?", spune Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În următorul an se pot face multe lucruri, dar Mecanismul (Mecanismul de Cooperare şi Verificare - n.r.) nu va fi eliminat, după părerea mea. (...) Discuţia se poate purta mai degrabă de ce a acceptat Comisia să declare că Bulgaria a îndeplinit toate solicitările şi pentru România ştim de ce s-a dat un raport aşa cum s-a dat. După o guvernare catastrofală, vădit anti-justiţie, vădit pe politizarea justiţiei, cine s-a aşteptat să avem un raport mai bun? Dar lucrurile pot fi corectate, nu uşor, va fi greu, însă deja noul ministru al Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, deja s-a apucat cu echipa domniei sale şi se va găsi pas cu pas ce trebuie făcut", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis miercuri, în conferinţa de presă.
 
Acesta a spus că nu a fost mulţumit de decizia Comisiei Europene de a diferenţia clar România de Bulgaria în ceea ce priveşte starea justiţiei.
 
"Recunosc că nu mi-a căzut bine când am aflat că această Comisie care îşi încheie mandatul totuşi face diferenţiere crasă între România şi Bulgaria, diferenţiere pe care noi nu o vedem chiar aşa", a adăugat preşedintele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.