Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la finele şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, că Guvernul va elabora până la sfârşitul anului 2016 un nou proiect de lege privind securitatea cibernetică, urmând ca acesta să fie adoptat prin procedură legislativă normală de către viitorul Parlament, care va fi ales pe 11 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până la sfârşitul anului va fi finalizat acest proiect de lege”, a anunţat Klaus Iohannis. 

Întrebat dacă este posibil ca legea să fie adoptată prin ordonanţă de urgenţă, Iohannis a răspuns negativ, invocând disputele aprinse pe care le-au generat încercările anterioare de adoptarea a unei asemenea legi, preşedintele precizând totodată că noul proiect va fi pus în discuţia următoarei legislaturi.

”Este foarte probabil ca această lege să fie prezentată viitorului Parlament pentru că a dus la foarte multe discuţii care, în esenţă, au ajutat la elaborarea ei, dar actualul Parlament se va ocupa de campania electorală şi mai puţin de legiferare. Mi se pare important ca această lege să nu fie temă de campanie electorală”, a spus Iohannis.

El a menţionat că este nevoie ca toate instituţiile statului să conştientizeze importanţa securităţii cibernetice. ”Societăţile furnizoare de utilităţi sunt complet informatizate. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă există un atac cibernetic şi se opreşte furnizarea apei într-un mare oraş timp de câteva ore. Trebuie să ne protejăm infrastructura cibernetică la toate instituţiile publice”, a exemplificat preşedintele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.