Preşedintele Klaus Iohannis a scris, duminică, pe Twitter, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care afirmă că onorăm victimele Holocaustului ”prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”, a scris şeful statului pe contul de Twitter.

Klaus Iohannis a însoţit mesajul de haştag-ul ”#Ne amintim”/ ”#weremember” campanie a organizaţiei evreieşti World Jewish Congress. 

Duminică, Klaus Iohannis este la Sibiu şi a participat împreună cu soţia la slujba de la slujba de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este 27 ianuarie din fiecare an, prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite din 1 noiembrie 2005.

Data a fost aleasă pentru că, în 27 ianuarie 1945, lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de armata sovietică.
 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.