Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de avansare în grad a doi înalţi ofiţeri ai Forţelor Navale, printre care şi şeful Statului Major al Forţelor Navale, Alexandru Mîrşu; avansarea în grad a unor ofiţeri de marină este o tradiţie de Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu a fost avansat la gradul de viceamiral cu trei stele. De asemenea, comandorul Cornel Rogozan a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă.

Tot luni, preşedintele a semnat avansarea în grad a doi ofiţeri ai forţelor terestre. General-maiorul Adrian Tonea a devenit general-locotenent, iar colonelul Eduard Simion a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Pe 15 august, este celebrată Ziua Marinei începând cu anul 1902, în aceeaşi zi cu Adormirea Maicii Domnului, socotită ocrotitoarea marinarilor. În mod tradiţional, avansările în grad în marina militară se fac în această zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.