Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Guvernul îşi face treaba cât poate de bine, precizând că Executivul va trebui să stabilizeze nivelul veniturilor populaţiei, dar şi să scadă inflaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, cum vede măsurile luate de Guvern şi cum se va ajunge la o scădere a inflaţiei. 
 
"Guvernul îşi face treaba cât poate de bine. Nu putem să explicăm populaţiei că acum nu creştem nici salariile, nici pensiile ca să nu creştem inflaţia şi pe urmă mai vedem. Trebuie să fim realişti. Oamenii au aşteptări şi ele sunt legitime, de la Guvern să vină cu soluţii şi acum şi pentru termen mediu şi pentru termen lung. Şi din câte am discutat cu premierul şi cu miniştrii şi discutăm destul de frecvent şi discutăm şi la nivelul coaliţiei, toate aceste chestiuni sunt avute în vedere şi se lucrează pe ele. Vedeţi că în fiecare săptămână apar noi şi noi măsuri pentru a rezolva problemele, pentru a avea grijă să crească economia şi pentru a combate inflaţia. Sigur există tot felul de teorii. Le cunoaştem, cu măsuri prociclice şi măsuri anticiclice. În final, sigur Guvernul va trebui să se îngrijească şi să stabilizeze nivelul veniturilor populaţiei, dar şi să scadă inflaţia. Şi aşa se va întâmpla”, a transmis Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.