Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi la Bruxelles, că ideea preşedintelui Franţei Emmanuel Macron de a fi creată o coaliţie anti-Hamas va fi discutată, joi, la Consiliul European, iar când vor exista concluzii privind acest subiect, ele vor fi prezentate public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ce priveşte iniţiativa unei alianţe, în măsura în care Preşedintele Macron va prezenta această chestiune, şi o vom discuta, şi vom ajunge la nişte concluzii, voi informa publicul”, a afirmat Klaus Iohanis, întrebat  joi înaintea participării la Consiliul European de la Bruxelles care este poziţia României cu privire la ideea propusă de preşedintele Franţei Emmanuel Macron a unei coaliţii anti-Hamas, la fel cum a funcţionat coaliţia anti-Statul Islamic.

Lupta împotriva Hamas „trebuie să fie fără milă, dar nu fără reguli”, l-a avertizat preşedintele francez Emmanuel Macron pe premierul israelian Benyamin Netanyahu, la întâlnirea pe care au avut-o marţi la Ierusalim şi căruia i-a propus ca o coaliţie internaţională să lupte împotriva tuturor organizaţiilor teroriste, relatează Le Figaro şi Le Monde. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.