Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că faptul că Republica Moldova va găzdui, anul viitor, a doua reuniune a Comunităţii Politice Europene reprezintă ”un semnal clar că Moldova se vede şi i se acordă importanţa cuvenită”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, la Praga, ce înseamnă pemntru Republica Moldova faptul că anul viitor va găzdui a doua reuniune a Comunităţii Politice Europene.

”Cred că este un semnal foarte important şi foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chişinău şi vom dezbate chestiunile care şi acum, probabil şi atunci, vor fi de mare importanţă pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede şi i se acordă importanţa cuvenită. Noi bineînţeles că am sprijinit această propunere”, a afirmat preşedintele.

Prima reuniune a Comunităţii Politice Europene a avut loc joi, la  Praga, fiind o platformă de dialog politic care reuneşte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi 17 parteneri europeni (partenerii din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Turcia, Islanda, Regatul Norvegiei, Confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.