Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu poate garanta creşterea trazitului de cereale de la 2 milioane de tone lunar la 4 milioane de tone lunar, până la finalul acestui an, însă „asta ne dorim”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ce priveşte tranzitul produselor agricole, noi acum suntem la o capacitate de ceva peste 2 milioane tone pe lună şi avem, într-adevăr ambiţia să creştem. Nu pot să garantez eu că vom creşte la 4, dar asta ne dorim - ca până la sfârşitul anului să ajungem în zona de 4 milioane de tone de grâne, de obicei, pe lună”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, după participarea la la cea de-a treia reuniune a Comunităţii Politice Europene, de la Palatul Congreselor Granada, Spania, chestionat dacă poate garanta creşterea tranzitului de cereale la 4 milioane tone pe lună, până la finalul lui 2023.

Şeful statului a adăugat că „aceste chestiuni, după părerea mea, sunt foarte importante evident pentru Ucraina, pentru economia ucraineană, dar gândiţi-vă şi la cei care primesc aceste produse agricole”.

„Multe sunt destinate unor state care depind de aceste produse agricole care depind de obicei de grâul ucrainean”, a completat Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.