Agresiunea militară brutală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ne reaminteşte tuturor ororile războiului şi ne face să preţuim, cu atât mai mult, sacrificiul şi dăruirea veteranilor noştri pentru apărarea independenţei, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale României, afirmă preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis sâmbătă, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. ”Reprezentaţi un veritabil simbol al onoarei şi al demnităţii specifice naţiunii noastre”, le transmite preşedintele veteranilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentăm integral mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

”Îi sărbătorim, astăzi, pe veteranii de război, eroi ai neamului românesc care au luptat şi s-au jertfit în cele două conflagraţii mondiale pentru idealurile naţionale.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Dragostea de ţară, apartenenţa la neam şi curajul au călăuzit faptele de arme ale veteranilor de război pe câmpul de luptă. Şi datorită lor România este astăzi un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Loialitatea, dârzenia şi sacrificiul suprem de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, Oarba de Mureş şi Carei dăinuie peste decenii în memoria poporului român şi continuă să inspire tinerele generaţii prin puterea exemplului pe care îl reprezintă.

Agresiunea militară brutală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ne reaminteşte tuturor ororile războiului şi ne face să preţuim, cu atât mai mult, sacrificiul şi dăruirea veteranilor noştri pentru apărarea independenţei, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale României.

România este astăzi un stat membru robust şi respectat al NATO şi al Uniunii Europene şi un partener strategic de încredere al Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu maximă responsabilitate provocările de securitate actuale şi suntem un actor important în angrenajul internaţional de gestionare a acestora. Ne îndeplinim cu consecvenţă angajamentele asumate în context european şi euroatlantic, acţionăm ca un pilon de stabilitate solid în regiunea Mării Negre şi participăm activ la consolidarea securităţii pe Flancul Estic al NATO.

Ţara noastră beneficiază, în prezent, de cele mai solide garanţii de securitate din istorie. Unitatea şi solidaritatea care ne definesc în cadrul NATO sporesc forţa apărării noastre colective, iar prezenţa substanţială a aliaţilor pe teritoriul naţional este o dovadă concretă în acest sens.

Dragi veterani de război,

Eroismul, forţa şi devotamentul care v-au ghidat acţiunile pe câmpul de luptă rămân repere fundamentale pentru Armată şi pentru poporul român. Reprezentaţi un veritabil simbol al onoarei şi al demnităţii specifice naţiunii noastre.

Pentru toate acestea, aveţi întreaga noastră recunoştinţă şi apreciere.

Vă mulţumesc pentru faptele de arme sub drapelul naţional şi vă doresc multă sănătate!

La mulţi ani!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.