Klaus Iohannnis a declarat că măsurile luate de Guvern au fost unele bine gândite, mai ales în contextul în care vineri bilanţul a ajuns la peste 10.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Şeful statului a adăugat că „aşteptăm primele rezultate abi peste două sau trei săptămâni”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Azi am trecut de 10.000 de persoane infectate. Am prevăzut această situaţie încă de aseară. Împreună cu Guvernul am decis noi măsuri, care au fost bine gândite, măsuri ferme care vor fi aplicate începând de luni. Măsuri gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei şi răspândirea virusului în populaţie. Sunt măsuri care cu siguranţă vor duce la o încetinire a răspândirii virusului, măsuri care ne afectează pe toţi, dar în astfel de circumstanţe trebuie să fim uniţi toţi, toţi românii să fim o echipă şi în final să trecem cu bine peste această pandemie. Multe dintre măsurile de ieri au fost aşteptate de fapt, ele au fost discutate cu specialişti. Aştetăm primele rezultate abia peste 2 sau 3 săptămâni. Toate aceste măsuri necesită un timp suficient de lung pentru a produce rezultate”, a afirmat Klaus Iohannis vineri, în vizita din judeţul Maramureş.

Întrebat de ce eşuează măsurile la nivel local şi au fost necesare unele la nivel naţional, preşedintele României a răspuns: „Am observat cu toţii că, din păcate, în ultimele săptămâni numărul de bolnavi a crescut rapid. Asta ne-a arătat că măsurile care au fost luate şi în plan naţional şi în plan local, măsuri bune, totuşi nu au fost suficiente şi de aceea sunt în curs de a fi decise de Guvern noi măsuri, măsuri mai ferme care vor fi aplicate peste tot şi vor contribui la încetinirea răspândirii pandemiei”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 10.260 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 123 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI. În ultimele 24 de ore au fost făcute 38.389 de teste - 21.568 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 16.830 la cerere. De asemenea, 2.035 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.