Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, în debutul dezbaterii la care participă, că şi-a propus la începutul mandatului să fie un alt fel de preşedinte, care construieşte, dar a dat de un PSD profund ostil şi a trebuit să intervină mai mult pentru a păstra România pe traiectoria potrivită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a catalogat dezbaterea drept ”un dialog de campanie electorală”, într-un ”format neobişnuit”, dar care ”va genera teme de discuţii foarte interesante”.

Iohannis a făcut o declaraţie introductivă şi a afirmat că nu există ”teme aranjate”.

”Fiecare participant vine cu inputul pe care îl consideră corect, adecvat, interesant”, a spus Iohannis.

”Acum cinci ani am spus că vreau să fiu preşedintele României care face altfel de politică, încercând să generez soluţii, să generez abordări comune, echitabile, agreate cu toţi partenerii instituţionali, pentru a atinge câteva obiective naionale foarte importante, pentru a satisface nevoia de securitate a României, pentru a încuraja dezvoltarea economică, pentru o repreznetare externă pe mpsută, pentru a consolida statul de drept. Dar am întâlnit un PSD puternic ostil, un PSD care, mai ales după decembrie 2016, a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toţi în haos, a arunat România în haos. Pentru ce? Pentru a sava câţiva penali. PSD-ul a dorit să acapareze, să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anticorupţie ci şi marile sisteme şi a făcut-o într-un fel foarte perfid: şi-a înşurubat neamurile, găştile de partd în toate sistemele publice. M-am opus încercărilor pesediste de a acapara statul român. M-am opus, folosind instrumentele oferite de Constituie şi de multe ori, surprinzător pentru ei, am avut succes”, a spus Iohannis.

Acesta susţine că mandatul său nu se rezumă la atât.

Iohannis a menţionat înţelegerea cu partidele pentru alocarea a 2% din PIB domeniului Apărării care „”e permite soferim românilor o siguranţă în spaţiul geo-politic”.

”Un alt exemplu este Summitu-ul european de la Sibiu la care au participat toţi liderii europeni reelevanţi în care a creionat parcursul UE penru urmptorul madat”, a mai spus Iohannis.

”Am avut un mandat care a început ca un mandat de costrucţie, dar pe parcurs am ajuns să am un mandat care trebuia să menţină România în marile coordonate dorite de români opunându-mă PSD-ului. Am reuşit să mp opun PSD-ului suficent de mult pentru a menţine România pe traectoria eruopeană, în spaţul valorilor europene . Am reuşit să salvez imaginea României prin politica externă, să contracarez efectele toxice în exteiroe ale unei guvernări pededite cetrate pe acapararea statului”, a continuat Iohannis.

Acesta susţine că ”PSD-ul trebuie înlăturat din decizia statului, dar nu oricum, ci prin vot”.

”Votul pentru prezidenţiale, de aceea, este extrem de important, este modalitatea prin care noi toţi putem realmente să schimbăm mersul lucrurilor în România”, a mai spus Iohannis, care a îndemnat toţi alegtorii să meargă la vot, în special tinerii.

”Mă adresez în mod special tinerilor , marea majoritate a spectatorilor sunt studenţi (...) -  votul este vital şi dacă doriţi să participaţi la constuctţia viitorului României mergeţi pe 24 nov la vot”, a mai spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.