Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid să se simtă mai bine pregătit sau să aibă mai multe şanse peste câteva luni, calificând drept false opiniile conform cărora scrutinul ar putea fi amânat. El a susţinut că actuala majoritate PSD-istă a blocat legi necesare pentru combaterea pandemiei şi a adoptat legi populiste, afirmând că PSD rămâne acelaşi partid nereformat şi toxic. ”Totul pentru ai lor şi nimic pentru cetăţeni”, a afirmat preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iohannis, întrebat dacă disputa PNL-USR după desemnarea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ periclitează o eventuală alianţă: Nu cred. Cred că această alegere a făcut să fie lumea atât de supărată încât încearcă să caute vinovaţi, nu soluţii
CITEȘTE ȘI Iohannis, despre o eventuală carantinare a Capitalei şi a judeţelor cu incidenţa peste 3: Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi/ E evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit

UPDATE - Iohannis: PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic

”Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă că cineva ţine neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situaţiei epidemiologice şi că ele se pot amâna. Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că alegerile trebuie să aibă loc la termen şi că acest lucru e fundamental pentru felul cum vom gestiona pandemia, subliniind că e iportant şi să existe o nouă majoritate solidă în susţinerea noilor reforme.

”Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă, a întârziat şi blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei şi a promovat legi populiste. Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin iordache a fost votat în funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic”, a afirmat Iohannis.

El consideră că sfidarea PSD e intolerabilă şi lucrurile nu mai pot continua aşa.

”Trebuie să fim oneşti faţă de cetăţeni şi să spunem lucrurilor pe nume – actuala situaţie epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie, aşa cum fals susţin cei din majoritatea toxică din Parlament. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcţional, tocmai pentru că ne aflăm îjntr-o criză sanitară şi traversăm o perioadă dificilă economic şi social, trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un Legislativ cu puteri depline”. a conchis preşedintele.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Şeful statului a avut o conferinţă de presă şi luni seara, unde a vorbit despre creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi despre comunicarea defectuoasă a prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu privind trecerea Bucureştiului în scenariul roşu, lucru care Iohannis l-a catalogat ca fiind inacceptabil.

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Traian Berbeceanu este luat în calcul pentru a fi numit în funcţia de prefect al Capitalei.

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creştere şi miercuri. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 - cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei - numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 1191.102. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 37.025 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese, bilanţul fiind de 6.065. În prezent, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.

Preşedintele Iohannis susţine de la începutul lunii august, în fiecare miercuri conferinţe de presă, în contextul pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.