Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, revocarea lui Vlad Alexandrescu şi numirea Corinei Şuteu în funcţia de ministru al Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind revocarea din funcţia de ministru al Culturii a lui Vlad Tudor Alexandrescu. De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru numirea Corinei Şuteu în funcţia de ministru al Culturii.

Ceremonia depunerii jurământului va avea loc la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea săptămânală dintre Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş l-a revocat, marţi, pe Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii şi a propus-o pe Corina Şuteu pentru numirea în această funcţie.

Corina Şuteu, în vârstă de 55 de ani, nominalizată de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Culturii, este expert şi consultant în domeniul managementului cultural şi al politicilor culturale europene şi fost director al Institutului Cultural Român de la New York, în perioada 2006 - 2012, mandat care a fost marcat de scandalul ”Poneiul roz”.

În luna ianuarie a acestui an, Corina Şuteu a fost numită de prim-ministrul Dacian Cioloş în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, pentru a se ocupa de politici şi strategii pentru cultură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.