O întâlnire tehnică între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Casei Regale va avea loc, marţi, la Palatul Victoria, pentru stabilirea detaliilor şi calendarului funeraliilor naţionale pentru Regele Mihai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naţionale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai. În acest sens, reprezentanţii instituţiilor guvernamentale implicate în organizarea ceremoniilor funerare vor avea astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire tehnică cu reprezentanţii Casei Regale a României pentru stabilirea detaliilor şi calendarului funeraliilor naţionale”, informează Guvernul.

Guvernul României este alături de Casa Regală în aceste momente grele şi transmite sincere condoleanţe, se arată în comunicatul Executivului.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

Principesa Margareta va face marţi, la ora 19.00, o declaraţie către ţară.

Programul funeraliilor va fi anunţat miercuri.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile.

Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei.

Regele Mihai împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.