Premierul Nicolae Ciucă l-a primit vineri pe ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba, pe care l-a asigurat că sprijinul acordat Ucrainei prin ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor va continua. La rândul său, Kuleba a invitat România să contribuie substanţial la eforturile de reconstrucţie în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. În cadrul întrevederii, a fost analizată situaţia de securitate şi militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse", anunţă Executivul.
 
Premierul român a prezentat eforturile autorităţilor, alături de societatea civilă, voluntari şi organizaţii umanitare internaţionale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiaţi ucraineni intraţi în ţara noastră de la izbucnirea războiului.
"A fost evidenţiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea şi coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european şi internaţional. Cu aceeaşi ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor ucrainene", informează Guvernul.
 

 
La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situaţia militară de pe teren din Ucraina şi a mulţumit Guvernului României şi cetăţenilor români pentru tot sprijinul acordat şi solidaritatea manifestată încă de la declanşarea agresiunii militare ruse. Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitaţia de a contribui substanţial la eforturile necesare pentru reconstrucţie în Ucraina.
Ministrul de Externe ucrainean urmează să se întâlnească cu omologul său român Bogdan Aurescu, ulterior fiind programate declaraţii de presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.