Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că nu se pune problema de a candida pentru funcţia de preşedinte al României, deoarece el are o expertiză pe partea de administraţie, ori preşedintele ţării trebuie să aibă competenţe de politică externă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu se pune această problemă. Fiecare om trebuie să îşi facă o evaluare a expertizei pe care o are şi în ceea ce mă priveşte pe mine, eu am căpătat o expertiză în aceşti ani pe partea de administraţie. În zona de preşedinţie sau în zona guvernamentală trebuie să ai nişte abilităţi care sunt date de fişa postului respectiv şi deci e bine ca cei care candidează să spunem la poziţia de preşedinte al României, totuşi, să aibă nişte contacte bune pe partea de  politică externă pentru că aceasta este competenţa de bază a preşedintelui”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Prima TV, întrebat despre o eventuală candidatură la Preşedinţia României.

Bolojan a adăugat că acest lucru nu înseamnă că oameni fără competenţe nu pot excela într-un anumit domeniu.

”Nu înseamnă că oameni care nu au competenţă într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut şi astfel de cazuri. Dar nu e bine să nu  invalidezi teoria probabilităţilor de prea multe ori şi mai ales pe spatele unei comunităţi, a unui oraş sau a unei ţări”, a mai declarat Bolojan.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.