Ilan Laufer a declarat, marţi seara, la sediul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe şeful statului că acesta este un gest dintr-un lung şir de acţiuni antisemite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetăţean român, din părinţi români, născut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, şi-a început Laufer declaraţia.

Ilan Laufer a afirmat că respingerea numirii sale de către Klaus Iohannis este neconstituţională şi constituie ”nou act de antisemitism”.

Laufer a spus şi că preşedintele a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune România-Israel.

„Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat neîncetat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis”, a afirmat Laufer.

El a susţinut că preşedintele a avut ”mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite” şi că a blocat numirea unui ambasador al României în Israel, dorind „să saboteze” relaţiile cu această ţară.

„Prin interpuşi, a iniţiat acţiuni de urmărire penală împotriva primului ministru Viorica Dăncilă după vizita acestuia în Israel şi am informaţii certe că ar trebui şi eu să mă aştept la acelaşi mod de acţiune în ceea ce mă priveşte - mai precis un dosar penal care se pregăteşte acuma pe repede-nainte la comanda preşedintelui”, a mai afirmat Laufer.

Laufer a susţinut şi că preşedintele Iohannis i-a promis cancelarului Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Israel.

El a spus că atacurile antisemite la adresa sa sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia sa au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului din România.

„Prin refuzul unei persoane care se ştie că are legături foarte bune cu Israelul şi cu SUA, Klaus Iohannis întăreşte convingerea că doreşte legături doar cu Berlinul”, a insistat Ilan Laufer, care a mai spus că ”atacurile antisemite” la adresa sa sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia sa au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului din România.

Ilan Laufer a spus că este profund mâhnit de atitudinea preşedintelui ţării sale, care nu doreşte ca România să preia preşedinţia „Consiliului Europei”. De fapt, România urmează să preia la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

În final, Laufer a spus că îl roagă pe preşedinte să spună motivul real pentru care l-a respins, menţionând că se referă la motivul religios şi la faptul că este evreu.

Ilan Laufer a spus că Iohannis, care este etnic german, a avut ”o legătură dubioasă” cu Forumul Democrat al Germanilor din România, ”moştenitoarea unei organizaţii naziste”.

”În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani”, a mai afirmat el.

Laufer a anunţat că va face plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, precum şi o cerere către comunitatea evreiască din Statele Unite, pentru a-i retrage lui Klaus Iohannis decoraţia acordată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.