USR PLUS Iaşi acceptă invitaţia la negocieri transmisă de PNL, dar precizează că discuţiile vor viza mai întâi bugetul local şi pe cel judeţean, după care vor fi demarate negocieri în privinţa ocupării celor două posturi de viceprimari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerile reunite USR PLUS din Iaşi au anunşat vineri că acceptă invitaţia la negocieri transmisă de către liberali, în condiţiile în care "negocierea se desfăşoară în interesul tuturor locuitorilor din judeţul Iaşi". USR PLUS Iaşi precizează într-un comunicat de presă că a decis să negocieze cu PNL Iaşi în două etape. Prima etapă se referă la bugetul municipiului şi judeţului Iaşi şi proiectele propuse pentru ieşeni de către cele două partide, iar a doua etapă se referă la funcţii şi persoane. Liderii USR PLUS au anunţat că începerea discuţiilor despre funcţii depinde de finalizarea cu succes a proiectului bugetului local.

"Discuţia despre proiectele Iaşului este necondiţionată din partea noastră. În orice moment, suntem gata să discutăm cele mai bune soluţii pentru Iaşi. Nu se amestecă cu discuţia politică despre viceprimari sau alte funcţii politice. Chestiunea viceprimarilor presupune, pentru noi, o asumare publică a finalizării unor proiecte până în 2024. Atenţie, finalizare! Nu începuturi şi promisiuni. Domnul Juravle (Daniel Juravle – n.r.), nominalizarea PNL, trebuie să vină în faţa ieşenilor cu o propunere clară despre ce vrea să finalizeze în următorii trei ani. Ar trebui, de asemenea, să explice ce proiecte a început şi finalizat în ultimii patru ani, de când lucrează în Primăria Iaşi”, a declarat deputatul Cosette Chichirău, liderul USR Iaşi.

Preşedintele PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu afirmă că discuţiile trebuie extinse la nivel judeţean, astfel încât şi la Paşcani sau Hârlău să fie demarate proiecte utile pentru cetăţeni.

“Negocierile trebuie să aibă loc la nivel judeţean pentru că proiectele noastre se adresează tuturor ieşenilor, nu doar celor din reşedinţa de judeţ. Este necesară o colaborare constructivă astfel încât şi locuitorii din mediul rural sau cei din Paşcani sau Hârlău să se bucure de planurile de dezvoltare. Eforturile şi atenţia noastră se îndreaptă asupra ieşenilor care aşteaptă planuri de acţiune şi acţiuni, nu declaraţii politice. Binele tuturor ieşenilor este mandatul nostru la aceste negocieri”, a declarat Monica Berescu, liderul PLUS Iaşi.

Echipa desemnată de USR PLUS Iaşi pentru negocieri este condusă de Cosette Chichirău şi Monica Berescu şi include consilieri locali şi judeţeni.

Pe 20 februarie, liberalii ieşeni au hotărât să demareze discuţii cu USR PLUS pentru formarea unei alianţe locale, după ce în ultima perioadă au existat atacuri între liderii celor două tabere.

BPL al PNL Iaşi a decis ca negocierile cu USR-PLUS să înceapă în cel mai scurt timp, urmând ca până pe 15 martie primarul Mihai Chirica să prezinte filialei Iaşi a PNL rezultatele negocierilor.

Biroul Politic Local (BPL) al PNL Iaşi a stabilit sâmbătă să demareze negocieri cu USR PLUS pentru susţinerea în comun a proiectelor de investiţii importante pentru Iaşi, dar şi pentru participarea USR PLUS la guvernarea locală. Mai mult, Alianţa USR PLUS este invitată să desemneze unul dintre viceprimarii municipiului, celălalt post de viceprimar urmând a fi ocupat de către liberalul Daniel Juravle.

Comisia de negociere a PNL cu USR PLUS este condusă de către primarul Mihai Chirica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.