Liderii ieşeni ai PSD şi USR PLUS susţin că bugetul judeţului aprobat, miercuri, în plenul Consiliului Judeţean este unul "fără cap şi coadă", ei acuzând PNL că a respins toate amendamentele opoziţiei şi a transformat dezbaterea într-o şedinţă de partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea PSD Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că liberalii au aprobat cu 100 milioane de lei mai puţin la secţiunea de dezvoltare decât s-a alocat la începutul anului 2020 de către administraţia social-democrată.

"Cum să discute ei despre dezvoltarea judeţului când, faţă de anul trecut, bugetul propus pentru investiţii este mai mic cu aproape 100 milioane lei, adică 418 milioane lei, faţă de 512 milioane lei în 2020? Vorbim despre toate acestea în contextul în care bugetul general este aproape identic cu cel de anul trecut. PSD a propus ca 35 la sută din totalul cheltuielilor să meargă la investiţii, în vreme ce Costel Alexe (preşedinte al CJ Iaşi – n.r.) a propus un procent de 28%. Concluzia este foarte simplă: vorbă multă, fapte puţine", afirmă Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Social-democraţii ieşeni îi acuză pe liberali că, în şedinţa de miercuri în care a fost adoptat proiectul de buget judeţean, majoritatea PNL a respins toate amendamentele depuse de PSD sau de USR PLUS şi că PNL a transformat dezbaterea despre dezvoltarea judeţului într-o şedinţă de partid.

Totodată, şefii PSD spun că au făcut un test în plenul CJ şi au depus amendamente înaintate de PNL când aceştia erau în opoziţie, dar că liberalii le-au respins doar pentru că erau depuse de PSD.

"Bugetul PNL este fără viziune, un buget fără cap şi fără coadă, care nu îşi propune să crească nivelul de trai al ieşenilor. Este un buget în care copiii din mediul rural cu rezultate bune la învăţătură nu şi-au găsit locul, la fel şi copiii extrem de talentaţi de la Liceul cu Program Sportiv. Aşa cum a demonstrat că ştie să facă şi la Ministerul Mediului, Alexe a pregătit un buget pentru camarila politică. Amendamentele noastre au fost respinse, fără a fi măcar analizate”, declară liderul grupului de consilieri PSD, Cristian Stanciu.

La rândul său, senatorul USR PLUS, Marius Bodea, acuză faptul că majoritatea PNL-PMP din Consiliul Judeţean a respins toate propunerile, fără a exista măcar o minimă analiză.

"Consilierii USR PLUS au propus, între altele, înfiinţarea unei reţele de creşe în zona metropolitană, demararea programului Nicio şcoală cu WC în curte, înfiinţarea unui „Ghişeu unic” pentru investitorii români sau străini, operaţionalizarea unui cabinet stomatologic mobil pe teritoriul judeţului Iaşi sau înfiinţarea unor parcuri agroindustriale la Holboca, Hârlău şi Târgu Frumos. Toate aceste propuneri au fost fundamentate după consultări îndelungate cu locuitorii judeţului Iaşi de către consilierii noştri şi au fost respinse în doar câteva minute, fără nicio dezbatere sau analiză din partea majorităţii PNL-PMP patronate de Costel Alexe, mai cunoscut României ca Ministrul Tablă”, susţine senatorul USR-PLUS, Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Consiliul Judeţean Iaşi a aprobat, miercuri, în şedinţă extraordinară, bugetul pentru anul 2021, veniturile instituţiei fiind estimate la 1.196.013,40 milioane lei, iar cheltuielile - la 1.476.788,73 milioane lei.

Conducerea CJ Iaşi afirmă că proiectul de buget prevede investiţii majore la capitolul dezvoltare, astfel încât peste 30 la sută din buget va fi direcţionat pentru această secţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.