Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat miercuri seară că l-a dat în judecată pe prefectul judeţului, Marian Şerbescu, cerând anularea ordinului de încetare a mandatului de consilier local pentru Gabriel Harabagiu, viceprimar al municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica susţine că prefectul de Iaşi Marian Şerbescu ar fi trebuit să emită ordinul de încetare a mandatului de consilier în cazul lui Gabriel Harabagiu în baza unei proceduri, şi nu doar pentru că a primit un document de la filiala judeţeană a PSD Iaşi.

"L-am acţionat în judecată pe domnul prefect, pentru că el nu este pe moşia lui. Când PSD i-a trimis documentul cu excluderea domnului Harabagiu din partid, prefectul ar fi trebuit să emită ordinul în baza unei proceduri. El nu este un poştaş", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean susţine că prefectul a fost împins "puternic" din spate de către PSD şi că s-a conformat rapid cererii partidului de îndepărtare din funcţie a viceprimarului Gabriel Harabagiu.

În replică, prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a declarat pentru News.ro că ordinul privind încetarea mandatului se referă la consilierul Gabriel Harabagiu şi că nu înţelege care este rolul primarului în această "poveste".

"Domnul Harabagiu are dreptul să conteste în instanţă, cum înţeleg că a şi făcut-o. Dar primarul ce treabă are? Nu ştiu în ce calitate a făcut-o. Dreptul la apărare este al lui Harabagiu. Ordinul prefectului priveşte o persoană anume", a afirmat prefectul de Iaşi.

Vineri, prefectul de Iaşi a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD. Cum Harabagiu este şi viceprimar, el îşi pierde automat şi funcţia deţinută în Primărie.

Tot vineri, la câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că a plecat încă de joi în concediu de odihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de către viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica a precizat că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că până la revenirea din concediu Harabagiu este cel care gestionează treburile curente în primăria Iaşi.

Sâmbătă, Mihai Chirica a scris pe Facebook că PSD încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a revenit luni din concediu, spunând că n-a plecat să se odihnească, ci gestul său a reprezentat "o reacţie administrativă şi legală la încercarea abuzivă a PSD de îndepărtare a democraţiei în oraş".

Chirica nu a precizat dacă Gabriel Harabagiu mai ocupă postul de viceprimar al Iaşiului, în urma ordinului de încetare a mandatului de consilier emis de prefectul de Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.