Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, liderul local PSD, îl acuză pe primarul Mihai Chirica de faptul că întârzie ”nepermis de mult” stabilirea locaţiei pentru construirea unei săli polivalente în municipiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJ Iaşi susţine că există bani la guvern pentru finanţarea construcţiei unei săli polivalente cu 16.000 de locuri în municipiul Iaşi, dar că primăria nu a stabilit încă locaţia pentru acest proiect.

„Îl anunţ oficial pe primarul Iaşiului că dacă pune la dispoziţie un teren de minim 5,6 hectare în municipiul Iaşi, în maxim o lună aduc investiţia pentru o sală polivalentă modernă cu 16.000 locuri. Nu înţeleg de ce tot schimbă locaţiile şi întârzie nepermis de mult lucrurile. Dacă până la sfârşitul anului nu vine cu o propunere concretă, mă voi orienta spre o comunitate din zona metropolitană”, a declarat sâmbătă preşedintele CJ, Maricel Popa.

El a precizat că locaţia propusă de primăria Iaşi, cea din zona Moara de Vânt, nu este potrivită, întrucât la 400 de metri distanţă va fi ridicat spitalul regional de urgenţă, iar zona s-ar aglomera foarte mult.

”Sunt şi alte variante în municipiu, dar dacă primăra nu se grăbeşte, atunci vom face sala polivalentă într-o comună din apropierea Iaşului. Sunt deja câţiva primari interesaţi care conştientizează importanţa unei astfel de investiţii pentru dezvoltarea comunităţii şi au pregătite suprafeţe de teren pentru o sală polivalentă modernă. Nu am timp să mai aştept şi cred că nici ieşenii nu mai au răbdare cu ifosele şi mofturile infantile ale lui Mihai Chirica”, a adăugat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Viceprimarul Iaşiului Radu Botez a declarat pentru News.ro că, în cazul în care finanţarea de la bugetul central pentru noua sală polivalentă din Iaşi nu va fi asigurată, atunci investiţia se poate realiza din banii primăriei.

”Discuţiile privind locaţia vor continua şi sper să fie găsită soluţia cea mai bună. Însă Iaşiul îşi poate permite finanţarea. Noua sală se poate face şi în zona Tudor Vladimirescu, pe terenul unde a funcţionat fostul CET”, a afirmat viceprimarul Radu Botez.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.