Liderii ieşeni ai PNL, USR şi PMP susţin varianta unei coaliţii de dreapta la alegerile locale viitoare, care “să elimine corupţia şi tunurile imobiliare“ din administraţia ieşeană, dar spun că deocamdată nu s-a luat vreo decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefii organizaţiilor judeţene USR şi PMP, deputaţii Cosette Chichirău şi Petru Movilă, dar şi liderul filialei municipale PNL, deputatul Marius Bodea, au precizat, miercuri, într-o conferinţă comună de presă, că există posibilitatea formării unei coaliţii la Iaşi pentru alegerile locale de anul viitor, însă nu s-a luat deocamdată nicio decizie.

Şeful organizaţiei municipale PNL, Marius Bodea, a spus că obiectivul liberalilor este scoaterea PSD din administraţia ieşeană şi că susţine ideea formării unui bloc al opoziţiei pentru alegerile locale de anul viitor.

“Ne-am întâlnit azi (miercuri – n.r.) pentru a stabili o strategie comună în privinţa autostrăzii, pentru că acest proiect bate pasul pe loc. Însă reiterez angajamentul participării noastre într-o coaliţie locală pentru a scoate PSD din administraţia locală“, a afirmat liberalul Marius Bodea.

La rândul său, şeful PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, a spus că partidul său este pregătit să intre într-o coaliţie de dreapta la Iaşi.

Preşedintele filialei judeţene USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, a afirmat că ţinta alianţei USR-PLUS este câştigarea alegerilor locale la IaşI, după rezultatul bun de la europarlamentare.

“Ne propunem câştigarea alegerilor locale şI vom participa într-o coaliţie mai mult sau mai puţin amplă. Vrem să elimina corupţia şI tunurile imobiliare din administraţia ieşeană“, a declarat deputatul USR Cosette Chichirău.

Surse din cele trei partide afirmă că au existat unele discuţii privind susţinerea unor candidaţi comuni la Primăria Iaşi şi la şefia Consiliului Judeţean, dar că nu s-a luat deocamdată vreo decizie.

“Depinde şi de formula care se va negocia între şefii partidelor de la Bucureşti. În condiţiile alegerii primarilor într-un singur tur, este posibil ca în Bucureşti, Iaşi, Craiova sau Constanţa, conduse în prezent de PSD, să fie oportună o asemenea variantă, pentru a maximiza şansele dreptei“, au declarat aceleaşi surse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.