Guvernul României a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului în care afirmă că s-au făcut paşi importanţi în direcţia comemorării victimelor Holocaustului şi a promovării educaţiei despre Holocaust. În plus, reprezentanţii Guvernului afirmă că promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale stimulării solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru a incrimina negarea Holocaustului şi incitarea la antisemitism, încurajând solidaritatea şi spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratică şi modernă. Totodată, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, România are ca obiectiv coeziunea valorilor comune. Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale stimulării solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene”, a transmis, duminică, Guvernul României, cu ocazia prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Potrivi documentului, ”România a realizat, în ultima perioadă de timp, în plan intern, paşi importanţi în direcţia comemorării victimelor Holocaustului şi a promovării educaţiei despre Holocaust”.

Guvernul face referire la exercitarea, în perioada martie 2016 - martie 2017, Preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, dar şi la adoptarea unei legi speciale privind combaterea antisemitismului.

”Reiterăm că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalităţii de şanse reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este 27 ianuarie din fiecare an, prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite din 1 noiembrie 2005.

Data a fost aleasă pentru că, în 27 ianuarie 1945, lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de armata sovietică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.