Guvernul a aprobat joi un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Finanţare adiţională pentru Proiectul privind îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin care se majorează, de la 50 de milioane euro la 92 de milioane de euro, împrumutul pe care Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare îl va acorda României pentru finanţarea proiectului de îmbunătăţire a managementului riscurilor la dezastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Finanţare adiţională pentru Proiectul privind îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 25 mai 2023. ”Prin acest proiect de lege, se majorează, de la 50 de milioane euro la 92 de milioane de euro, împrumutul pe care Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare îl va acorda României pentru finanţarea proiectului de îmbunătăţire a managementului riscurilor la dezastre.

Proiectul este derulat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul de Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul componentei 1 a proiectului sunt în derulare, în diferite stadii de execuţie, investiţii în consolidarea structurală şi reabilitare a infrastructurii clădirilor existente şi/sau construcţia de clădiri noi pentru a asigura funcţionarea completă a infrastructurii critice în cazul producerii unor dezastre”, precizează Executivul.

”Având în vedere schimbările determinate de contextul economic, precum şi starea tehnică a clădirilor, este necesară majorarea finanţării acestui proiect de la 50 de milioane de euro, stabilită prin Acordul de împrumut semnat în anul 2018, la 92 de milioane de euro.

Finanţarea acestuia va fi asigurată integral prin împrumutul BIRD”, mai spune Guvernul.

De asemenea, în şedinţa de Guvern a fost aprobat un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind prevenirea şi reducerea poluării din spaţiul rural în România) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 6 aprilie 2023.

”Proiectul are în vedere protecţia mediului şi reducerea poluării din surse agricole. În acest scop, va fi contractat un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea proiectului de prevenire şi diminuare a poluării în spaţiul rural. Între componentele proiectului, pot fi menţionate: modernizarea instituţiilor publice responsabile de controlul poluării schimb de cunoştinţe şi transfer de informaţii prin înfiinţarea unor ferme model menite să promoveze practici agricole nepoluante”, se arată în comunicat.

”Acestea au în vedere protejarea sănătăţii cetăţenilor, creşterea siguranţei alimentare şi reducerea poluării în spaţiul rural. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani”, mai arată Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.