Guvernul aprobă, miercuri, pachetul de legi ale justiţie, premierul Nicolae Ciucă declarând, în deschiderea şedinţei, că procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi respnsabilitate pentru toate instituţiile implicate. Şeful Executivului şi-a exprimat convingerea că, odată finalizat demersul, reuşim să ieşim de sub mecanismul de control şi verificare şi de asemenea să putem să facilităm decizia pe care toţi românii o aşteaptă, de atât de mult timp, decizia integrării în Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un demers care s-a derulat pe parcursul ultimelor luni şi s-a concretizat într-o activitate cât se poate de consistentă. Ştim cu toţii dezbaterile din ultimii ani, care au generat atât opinii critice sau favorabile, cred că procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi respnsabilitate pentru toate instituţiile implicate”, a spus premierul.

Şeful Executivului a precizat că ”este un obiectiv pe care şi l-au asumat atât prin PNRR dar şi prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”.

”Cred că cel mai important de subliniat este faptul că, prin aceste legi, nu facem nimic altceva decât să asigurăm consolidarea independenţei justiţiei şi binenţeles garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

”Doresc să remarc efortul care s-a făcut la nivelul Ministerului Justiţiei şi să îi mulţumesc domnului ministru”, a mai spus premierul, precizând că mulţumeşte şi instituţiilor care s-au implicat în elaborarea pachetului de legi, CSM, ÎCCJ, Parchetul de pe lângă Înalta Curte, DNA, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi societăţii civile, CES şi Consiliul Legislativ.

Şeful Executivului şi-a exprimat convingerea că ”întreg demersul s-a încadrat în respectarea principiilor şi normelor juridice”. 

”Îmi exprim convingerea că, odată finalizat demersul, reuşim să ieşim de sub mecanismul de control şi verificare şi de asemenea să putem să facilităm decizia pe care toţi românii o aşteaptă, de atât de mult timp, decizia integrării în Spaţiul Schengen”, a mai spus Ciucă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.