Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea ordonanţei de urgenţă 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene. Actul normativ modifică acea OUG privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, astfel încât sumele rămase neutilizate din derularea a două proiecte pentru reducerea emisiilor de gaze să poată fi utilizate pentru alte două proiecte de reducere a emisiilor în oraşele Chitila şi Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, suma de 20,299 milioane lei rămasă neutilizată din derularea  proiectului „Transformarea autobuzelor din funcţionarea Diesel în funcţionare cu gaz petrolier lichefiat” în municipiul Ploieşti, ca urmare a rezilierii  convenţiei de finanţare nr. 4236/2014 încheiată între Municipiul Ploieşti şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, va fi alocată către Primăria Oraşului Chitila pentru finanţarea parţială a proiectului „Punct terminal de capăt autobuze electrice, primăria Oraşului Chitila, judeţul Ilfov”,  arată comunicatul de presă al Executivului. 

De asemenea, suma de 40,619 milioane lei rămasă neutilizată din derularea proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului Bucureşti” va fi alocată către Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru finanţarea parţială a proiectului „Amenajarea parcului Est din municipiul Cluj-Napoca”. Finanţarea restului de executat din cadrul proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului Bucureşti” va fi preluată de către Administraţia Fondului pentru Mediu şi se va realiza din Fondul pentru mediu, mai indică sursa citată.

Prin această măsură se asigură limitarea şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ca urmare a valorificării eficiente a sumelor rezultate în urma vânzării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră prin finanţarea investiţiilor de mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.